會員登入 : 密碼 : 新人註冊
Beautyadd
首頁美容討論區購物區美容院優惠報料熱線 美容院最新評語

濕敷toner減豆豆印?

亞比比

中級會員

濕敷toner減豆豆印?

我兩邊臉頰很乾, 聽講濕敷toner會幾有效,連豆豆印都可以減淡,大家有無試過?
不過,好似"成本"幾貴.

gogo

中級會員

豆豆印...
真係好難搞...
我就絛試過你呢個方法...
不過..因為我好少出豆豆..
一出豆豆就唔理佢...好正常咁用清水洗面..仲要洗多幾次
唔用其他野敷面....比佢一個乾淨同埋無野up住既情況下比佢痊癒~
咁同埋唔好再食D煎炸野~同埋R佢...就會係最平既去豆豆方法喇~

不過...我好似答唔到個問題- -

亞比比

中級會員

引用:
原帖由 gogo 於 2007-12-14 16:49 發表
豆豆印...
真係好難搞...
我就絛試過你呢個方法...
不過..因為我好少出豆豆..
一出豆豆就唔理佢...好正常咁用清水洗面..仲要洗多幾次
唔用其他野敷面....比佢一個乾淨同埋無野up住既情況下比佢痊癒~
咁同埋唔好再食D ...
我試過戒口,但都出豆豆,所以宜家唔戒!!
美容師提議我做機,我做開那間美容院搬大左,做promo, 一個月內一百蚊做 basic facial, 美容師叫我下次可以試試做機,希望會有d 改善 law.

gogo

中級會員

引用:
原帖由 亞比比 於 2007-12-14 18:16 發表

我試過戒口,但都出豆豆,所以宜家唔戒!!
美容師提議我做機,我做開那間美容院搬大左,做promo, 一個月內一百蚊做 basic facial, 美容師叫我下次可以試試做機,希望會有d 改善 law. ...
你係咪本身有好多豆豆嚮面某個位置GA?
因為我好多時都會出豆豆嚮面額~
因為果個位比較多油脂分泌~
如果佢提意你做機...你可以試下有無用...
不過多數頭果幾次真係可以消左D豆豆~~
我有FD做過都OK~
不過...當然係因人而2啦~

亞比比

中級會員

引用:
原帖由 gogo 於 2007-12-14 18:28 發表

你係咪本身有好多豆豆嚮面某個位置GA?
因為我好多時都會出豆豆嚮面額~
因為果個位比較多油脂分泌~
如果佢提意你做機...你可以試下有無用...
不過多數頭果幾次真係可以消左D豆豆~~
我有FD做過都OK~
不過...當然係因 ...
我d 豆豆會生0係額頭同面周圍,M到好樣衰,唔見得人架.
算喇,平平地,我咪去試下囉.講開都未book星期日做tim...

我要走啦,下次再同你share啦.

亞比比

中級會員

push push, 好似用左保濕面膜咁, 正!!! push push!!!

~彩妮公主~

新手學妹

引用:
原帖由 亞比比 於 2007-12-17 16:00 發表
push push, 好似用左保濕面膜咁, 正!!! push push!!!
是否可以減印,真是不太清楚. 
但保濕是可以的 ,可以在沐浴時fu,毛孔擴張的話,效果會更好.
1) 先把化妝棉用toner 整濕
2) fu 在臉上約15-20分鐘
3) 用清水洗臉,再做後續的護理(如塗晚霜)

我用了這方法好幾年了.

亞比比

中級會員

我有朋友叫我fu 美白 mask, 但又有人叫我做機,都唔知邊樣好.
我上星期本來book 做facial又唔得閒.....

心情

尊貴會員

fu toner, 不如 fu保濕mask, 塊面唔乾就無咁油,少啲出粒粒, 做機貴好多架, 試吓用peeling mask 啦, 其實深層清潔同飲多啲清水實際啲!

亞比比

中級會員

我都知要飲多d 水, 已經不時都飲,只係仲係好乾, 美容院介紹 skin light 這部機....知唔知得唔得?

心情

尊貴會員

應該係一啲會渙醒皮膚, 更新細胞組織, 加速新陳代謝的treatment, 好唔好? 好難講, 視乎係唔係靚機, cheap機就一定唔work, 有無試做價先? 試過先知有無效。好的試一次都知分別,千祈米信要你做十幾二十次之後包靚果種!

亞比比

中級會員

引用:
原帖由 心情 於 2007-12-20 18:05 發表
應該係一啲會渙醒皮膚, 更新細胞組織, 加速新陳代謝的treatment, 好唔好? 好難講, 視乎係唔係靚機, cheap機就一定唔work, 有無試做價先? 試過先知有無效。好的試一次都知分別,千祈米信要你做十幾二十次之後包靚果種! ...
吓,我最近再續左個 course, 平時做下保濕,美白咁,
我多事問有咩可以改善面上凹凸洞,佢咪話做機,我會睇下有冇試做價...

Processed in 0.036041 second(s), 8 queries{if 0}, Gzip enabled.